Upravit stránku

Vážení návštěvníci, v poradně se můžete zeptat na Váš problém, který Vás tíží. Pro dotaz můžete využít formuláře nebo si prohlédnout již zodpovězené dotazy viz níže. Pro bližší specifikaci dotazu nebo náhled na již zodpovězené dotazy rozklikněte níže.

Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.

Selhání antikoncepčních pilulek při průjmu

Dobrý den. V sobotu ráno jsem užila 3. tabletu z platíčka a večer se dostavil min. 4x vodnatý průjem. Vzala jsem si živočišné uhlí. Ráno se vodnatá stolice objevila už jen jednou a méně, ale uhlí jsem si vzala opět. 2 hodiny po uhlí jsem si vzala antikoncepci. Jak moc tento stav a užívání uhlí ovlivňuje HA a jak dlouho se chránit jinak? Nyní užívám ráno před snídaní probiotika a po snídani HA. Může i toto ovlivnit účinnost? Předem moc děkuji za odpověď.

Bulka v prsu po ukončení laktace

Dobrý den, ráda bych se zkusila zeptat. Je mi 27 let, jsem třičtvrtě roku po porodu, nekojím a poslední 4 měsíce mám zavedené hormon.tělísko Jaydess. Před 2 týdny mě bolelo, tlačilo v levém prsu. V místě jsem si nahmatala velmi drobnou bouličku, která se objevila takřka ze dne na den. 2 týdny jsem místo sledovala. Prso už samo o sobě nebolí, boulička v levé, spodní části u žeber zůstává. Na zmáčknutí citlivá, mírně bolestivá. Velikost se nemění, prso není a nebylo červené, oteklé, hřejivé. Může to mít souvislost s porodem, nove zavedenou antikoncepcí a stačí vyčkat a sledovat nebo je nutné se objednat na prohlídku? Děkuji vám.

Pozdní nasazení antikoncepční pilulky

Dobrý den. Již 10 let užívám HA Katya, ale nyní jsem zapomněla po 7 denní pauze užít první tabletu nového blistru. Opozdila jsem se o 11 hodin. V předchozích dnech jsem neměla pohlavní styk. Je nutné se dalších 7 dní chránit i jinou metodou antikoncepce nebo je opoždění 11 hodin "ještě v pohodě"? Nacházím různé informace, proto se na Vás obracím. Děkuji.

Spolehlivost antikoncepce při průjmu a užívání antibiotik

Dobrý den, antikoncepci užívám už několik let a beru pravidelně ve stejnou hodinu. S přítelem se ještě chráníme kondomem, ale v sobotu praskl. V posledních dvou týdnech jsem měla zažívací problémy a před 10 dny jsem užívala antibiotika. Průjem a zvracení nikdy nebyl dříve než po 4 hodinách, jak je upozorněno v letáku, vždy během dne. Je zde nějaká možnost, že by byla účinnost antikoncepce ovlivněna? Děkuji.

Nitroděložní tělísko u nezletilé

Dobrý den, pane doktore, řeším nyní antikoncepci pro synovu přítelkyni. Zajímá mne, zda lze u 15ti leté dívky zavést nehormonální tělísko. Ona je totiž bohužel zásadně proti jakékoli hormonální antikoncepci. Pokud se sama rozhodne, musí mít s sebou zákonného zástupce? Moc děkuji za odpověď.

Vedlejší účinky hormonálního tělíska

Dobrý den, v nejbližší době bych měla měnit své nehormonální tělísko. Menses se mi v současnosti celkem dost táhnou a dva dny z toho je mám opravdu hodně silné. Již půl roku přemýšlím, zda tělísko opravdu vyměnit znovu za nehormonální, nebo jít nakonec do hormonálního. Primárně řeším otázku problémů s depresemi, které jsem měla před dětmi po klasické hormonální antikoncepci ve formě tablet. Myslím, že tělísko neprodukuje tolik hormonu jako tablety, ale i tak. Dále by mě zajímalo, zda je reálná možnost, že se po zavedení hormonálního tělíska zvýší má hmotnost, nebo nějakým způsobem změní sexuální "apetit". Ať už jakkoli. Lákala by mě možnost nemít MS (i když vím, že toto není jisté), nemuset používat jakékoli dámské hygienické pomůcky, být tak šetrnější k ŽP a neutrácet za ně další peníze. Na druhou stranu určitě nechci kvůli tělísku ztloustnout, nebo mít psychické problémy. Vím, že každé tělo reaguje jinak a možností jak bude reagovat zrovna to moje je spousty. Určitě jsou ale vedeny nějaké statistiky, nebo máte své zkušenosti, ke kterým by se dalo přihlédnout. Děkuji moc a přeji krásný den :)

Antikoncepce po císařských řezech

Dobrý večer. Ráda bych se zeptala na vhodnou dlouhodobou antikoncepci bez užívání pilulek. Jsem matka dvou dětí. U obou děti byl proveden císařský řez. Lékař nedoporučil další těhotenství tudíž hledám možnosti antikoncepce. Nemohu si bohužel dovolit příliš drahou antikoncepci. Nitroděložní tělísko jsem dříve měla a nesedlo mi to. Podává se ještě např taková ta podkožní tyčinka a jaká je cena nebo popř injekce a cena? Nebo myslíte že je nejvhodnější sterilizace? Děkuji vám za odpověď.

Jak často mohu vynechat menstruaci ?

Dobrý den, mám dotaz ohledně odložení menstruace pomocí antikoncepce Yanela. Po dobrání platíčka jsem začala s dalším. Po dobrání druhého přišla normálně menstruace. Teď dobírám další platíčko...Je možné znovu menstruaci vynechat? Nebo to může být nebezpečné?

Vynechání menstruace při antikoncepci

Dobrý den, beru 4. měsíce antikoncepci Verezana, vždy během 7 denní pauzy se mi menstruace dostavila během 2. dne pauzy. Nyní je to 5. den a ani náznak. Antikoncepci beru pravidelně každý den, jen jednou se mi stalo, ze jsem zapomněla a následující den vzala tablety 2. Sexuálně žiji a bojím se těhotenství. Děkuji.

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti