Upravit stránku

Vážení návštěvníci, v poradně se můžete zeptat na Váš problém, který Vás tíží. Pro dotaz můžete využít formuláře nebo si prohlédnout již zodpovězené dotazy viz níže. Pro bližší specifikaci dotazu nebo náhled na již zodpovězené dotazy rozklikněte níže.

Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.

Strach z neplodnosti

Dobrý den, s manželem se pokoušíme o miminko asi půl roku, zatím neúspěšně. Asi před měsícem jsem byla na gynekologii a všechno bylo v pořádku. Začínám mít strach že jsem třeba neplodná. Nebo je to zatím krátká doba? Děkuji za odpověď, pěkný den.

Vitamíny v průběhu těhotenství

Dobrý den, jsem ve 24 tt. Od srpna užívám každý den Superfolin 2 Chytré miminko. Chtěla bych se zeptat, zda tyto vitamíny je třeba brát celé těhotenství a každý den? Nebo po určitě době se tyto vitamíny mají vysadit a nahradit jinými? Děkuji za odpověď.

Obnovení plodnosti

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda lze nějak přírodní cestou podpořit rozjetí cyklu? Kojím 17-měsíčního syna a cyklus stále nikde. Rádi bychom druhé miminko, ale ne na úkor odstavení prvorozeného. Zatím piji kontryhelový čaj, pár dní jsem měla i bolesti podbřišku jako před menstruací, ta se ale nedostavila. Děkuji

Zdraví plodu

Dobrý den, jsem v šestém týdnu těhotenství, teprve nyní jsem to zjistila a chci se zeptat zda by plodu mohlo uškodit že jsem použila cca před týdnem lék neurol a také lék imodium. O těhotenství jsem jak již uvádím výše, ještě nevěděla, tak chci vedět jestli plod může být i tak v pořádku. Děkuji.

Špinění

Dobrý den pane doktore, Jsem v 30.tt a bojuji již cca dva měsíce s mykozou. Po léčbě vydrží klid cca dva tři dny a opětovné začne pálení při a po močení (jinak se neprojevuje, moč opakovaně po kultivaci čistá, prokázány kvasinky, které jsem před těhotenství nikdy neměla). Nyní v úterý nasazen Macmiror complex mast a po odběru vzorků s ohledem na krev na štětičce jsem byla upozorněna na zakrvácení, které odpoledne po vyšetření nastane (prý překrvený čípek). Odpoledne trocha světlé krve ve výtoku, druhý den- tedy včera- po první dávce masti v noci pobodávání v podbříšku, ale jinak žádné další potíže nemám, jen před cca dvěma týdny nalezen na UTZ malý hematom (do 1cm). Dnes ve čtvrtek, tedy dva dny po vyšetření, po toaletě nalezeny na papíře drobné nitky hnědého zašpiněni. Ráda bych se zeptala, zda můźe jít ještě o pozůstatek úterního zakrvácení po vyšetření, či je třeba nějak dále řešit. Nemohu vyloućit ani škrábňutí aplikátorem při aplikaci masti, snažím se dle návodu zavádět co nejdál, takže nejspíš na čípek lehce narazím. Taktéž prosím o radu, jak dlouho je optimální mast užívat? V lékárně ani u lékařky mi bohužel nesdělili (jen informace užívejte jednu dávku denně na noc), ale na letáku je uvedeno rozmezí 6-12 dni. Bohužel má lékařka je momentálně nedostupná a nemám možnost to vyřešit přímo s ní. Velice děkuji a přeji hezký den.

Těhotenství a narkóza

Dobrý den,  příští týden mám jít na endoskopické vyšetření břicha v celkové narkóze spojené s polypektomií a nyní jsem zjistila, že jsem nečekaně těhotná, asi v 7. týdnu. Vyšetření bylo již odloženo kvůli předchozímu těhotenství. Existuje během narkozy nebezpečí pro plod nebo pro mne? Záleží na typu přípravku zvoleném anesteziologem? Děkuji za odpověď již předem.

Velmi časté tvrdnutí břicha

Dobrý den, jsem těhotná 34+6, mam těhotenskou cukrovku na diete, před 5dny na pravidelné kontrole při vyšetření zjištěno CS 9, předepsán klidový režim doma + 2x denně Magnosolv. Do té doby tvrdnutí břicha občasné, nyní mi tvrdne břicho často v zásadě v klidu vleže (ležím skoro pořád) a vydrží tvrdé nějaký čas, pohyby cítím méně často než před asi 2dny, často cítím pobyby až dole v třísle, ale pak zas i nahoře u žaludku, obcas mě v třísle táhne. Je to mé druhé těhotenství, 1. porod byl normální spontánně v asi 37+1 bez komplikaci. Je časté a dlouhotrvající tvrdé bříško nebezpečné pro miminko? Měla bych jet na gynekolog.ambulanci, když jiné obtíže nemám? Děkuji za odpověď.

Těhotenská cukrovka

Dobrý den, byla jsem na testu těhotenske cukrovky (jsem 25+1)a po počátečním odběru krve mi zjistili hladinu cukru 5,3 a poslali mě domů s tím, že mám přijít za týden znovu. Ráda bych věděla, jestli mohu za ten týden udělat něco, abych příště měla tu hladinu cukru nižší (kromě pestré stravy a správné životosprávy, např.snížení cukru v jídelníčku nebo se to nedá ovlivnit?). Děkuji za odpověď. 

otěhotnění a zvýšené ASLO

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko. Nedávno jsem prodělala streptokokovou infekci, po dvou dávkách ATB je stále v krku streptokok pyogenes. Po vyšetření na imunologii, infekci bylo rozhodnuto, že pokud nemám žádné problémy, další léčba není nutná. Mám zvýšené ASLO na 850. Lze vůbec otěhotnět a není zde riziko pro miminko? Děkuji za oďověď. Hezký den.

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru