Upravit stránku

Dobrý den, jsem v šestém týdnu těhotenství, teprve nyní jsem to zjistila a chci se zeptat zda by plodu mohlo uškodit že jsem použila cca před týdnem lék neurol a také lék imodium. O těhotenství jsem jak již uvádím výše, ještě nevěděla, tak chci vedět jestli plod může být i tak v pořádku. Děkuji.

Dobrý den, užívání obou těchto léků se v těhoteství nedoporučuje. K teoretickému poškození vývoje plodu by však mohlo dojít pouze v případě opakovaného užívání vysokých dávek těchto léků. Žádná speciální opatření bych nyní neviděl jako nutná, snažte se dalšímu užívání těchto medikamentů vyhnout a rozhodně bych doporučil podstoupit prvotrimestrální screening, který by měl zdravý vývoj plodu potvrdit a vyloučit některé závažné vrozené vývojové vady. S pozdravem MUDr.Antonín Špáta

Antonín Špáta, MUDr.

Lékař, specializovaná způsobilost v oboru gynekologie a porodnictví

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru