Upravit stránku

Dobrý den, kvůli streptokokové infekci v krku mi bude aplikován Pendepon 4 dávky po 3 týdnech. Mám za sebou za posledního čtvrt roku 5 balení ATB. Chtěli jsme se začít snažit o miminko, tam bych chtěla vědět, zda raději počkat až po poslední aplikaci nebo ještě i nějakou dobu po ní, zda by to mohlo mít nějaký vliv na plod, pokud by se zadařilo. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, pokud se jedná o penicilinové preparáty jako např. Pendepon (a to předpokládám, jestliže se jedná o opakované streptokokové infekce), pak není třeba graviditu odkládat ani podstupovat "karanténní" dobu odstupu od užívání. Penicilinová antibiotika nemají žádný prokázaný negativní vliv na plodnost, průběh těhotenství, zdraví plodu či kojení. S pozdravem A.Špáta, GS Galen

Antonín Špáta, MUDr.

Lékař, specializovaná způsobilost v oboru gynekologie a porodnictví

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru