Upravit stránku

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko. Nedávno jsem prodělala streptokokovou infekci, po dvou dávkách ATB je stále v krku streptokok pyogenes. Po vyšetření na imunologii, infekci bylo rozhodnuto, že pokud nemám žádné problémy, další léčba není nutná. Mám zvýšené ASLO na 850. Lze vůbec otěhotnět a není zde riziko pro miminko? Děkuji za oďověď. Hezký den.

Dobrý den, samotná přítomnost uvedené bakterie na krční sliznici není pro otěhotnění ani těhotenství problémem. Zvýšené ASLO může po určitý čas přetrvávat po prodělané infekci, o které se zmiňujete. Držíme palce! S pozdravem A.Špáta, GS Galen.

Antonín Špáta, MUDr.

Lékař, specializovaná způsobilost v oboru gynekologie a porodnictví

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru