Upravit stránku

Dobrý den. První těhotenství probíhalo vše dobře až ke konci se ale objevily otoky a podezření na preeklampsii. Syn měl odhad porodní váhy přes 4 kg. Začala jsem rodit normálně, po několika hodinách hlavička začala postupovat ale bylo zjištěno že syn má větší hlavičku a já úzkou pánev tudíž by mnou neprošel. Tak jsem šla okamžitě na akutního císaře. No a teď u druhého těhotenství je to podobné jen bez takových otoků a podezření na preeklampsii. Takže odhad porodní váhy opět přes 4 kg a opět větší hlavička. Chci se optat zda-li budu rodit normálně nebo císařským řezem který mám již za sebou. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, ta Vaši otázku nejde bez znalostí dalších skutečností odpovědět jednoznačně. Obecně se dá ale říct, že pokus o vaginání porod po císařském řezu vyžaduje splnění několika poměrně přísných kriterií a podmínek. A jednou z takovýchto podmínek je, že by odhad porodní váhy plodu neměl přesahovat 4000 g. Pokud tedy váhový odhad Vašeho miminka tuto hranici přesahuje, měla by tato skutečnost vést k vážnému zamyšlení, zda tentokrát těhotenství neukončit primárním císařským řezem. S pozdravem MUDr.Antonín Špáta

Antonín Špáta, MUDr.

Lékař, specializovaná způsobilost v oboru gynekologie a porodnictví

Přidat dotaz do poradny

  • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
    Vaše dotazy budou v případě vašeho souhlasu vždy zveřejněny anonymně! Tímto zveřejněním můžete pomoci dalším pacientkám v řešení obdobného problému.
Nahoru