Těhotenství

Špinění

23.11.2017 anonym |

Dobrý den pane doktore, Jsem v 30.tt a bojuji již cca dva měsíce s mykozou. Po léčbě vydrží klid cca dva tři dny a opětovné začne pálení při a po močení (jinak se neprojevuje, moč opakovaně po kultivaci čistá, prokázány kvasinky, které jsem před těhotenství nikdy neměla). Nyní v úterý nasazen Macmiror complex mast a po odběru vzorků s ohledem na krev na štětičce jsem byla upozorněna na zakrvácení, které odpoledne po vyšetření nastane (prý překrvený čípek). Odpoledne trocha světlé krve ve výtoku, druhý den- tedy včera- po první dávce masti v noci pobodávání v podbříšku, ale jinak žádné další potíže nemám, jen před cca dvěma týdny nalezen na UTZ malý hematom (do 1cm). Dnes ve čtvrtek, tedy dva dny po vyšetření, po toaletě nalezeny na papíře drobné nitky hnědého zašpiněni. Ráda bych se zeptala, zda můźe jít ještě o pozůstatek úterního zakrvácení po vyšetření, či je třeba nějak dále řešit. Nemohu vyloućit ani škrábňutí aplikátorem při aplikaci masti, snažím se dle návodu zavádět co nejdál, takže nejspíš na čípek lehce narazím. Taktéž prosím o radu, jak dlouho je optimální mast užívat? V lékárně ani u lékařky mi bohužel nesdělili (jen informace užívejte jednu dávku denně na noc), ale na letáku je uvedeno rozmezí 6-12 dni. Bohužel má lékařka je momentálně nedostupná a nemám možnost to vyřešit přímo s ní. Velice děkuji a přeji hezký den.

Odpověď

Těhotenství a narkóza

28.02.2017 anonym |

Dobrý den,  příští týden mám jít na endoskopické vyšetření břicha v celkové narkóze spojené s polypektomií a nyní jsem zjistila, že jsem nečekaně těhotná, asi v 7. týdnu. Vyšetření bylo již odloženo kvůli předchozímu těhotenství. Existuje během narkozy nebezpečí pro plod nebo pro mne? Záleží na typu přípravku zvoleném anesteziologem? Děkuji za odpověď již předem.

Odpověď

Velmi časté tvrdnutí břicha

27.12.2016 anonym |

Dobrý den, jsem těhotná 34+6, mam těhotenskou cukrovku na diete, před 5dny na pravidelné kontrole při vyšetření zjištěno CS 9, předepsán klidový režim doma + 2x denně Magnosolv. Do té doby tvrdnutí břicha občasné, nyní mi tvrdne břicho často v zásadě v klidu vleže (ležím skoro pořád) a vydrží tvrdé nějaký čas, pohyby cítím méně často než před asi 2dny, často cítím pobyby až dole v třísle, ale pak zas i nahoře u žaludku, obcas mě v třísle táhne. Je to mé druhé těhotenství, 1. porod byl normální spontánně v asi 37+1 bez komplikaci. Je časté a dlouhotrvající tvrdé bříško nebezpečné pro miminko? Měla bych jet na gynekolog.ambulanci, když jiné obtíže nemám? Děkuji za odpověď.

Odpověď

Těhotenská cukrovka

20.10.2016 anonym |

Dobrý den, byla jsem na testu těhotenske cukrovky (jsem 25+1)a po počátečním odběru krve mi zjistili hladinu cukru 5,3 a poslali mě domů s tím, že mám přijít za týden znovu. Ráda bych věděla, jestli mohu za ten týden udělat něco, abych příště měla tu hladinu cukru nižší (kromě pestré stravy a správné životosprávy, např.snížení cukru v jídelníčku nebo se to nedá ovlivnit?). Děkuji za odpověď. 

Odpověď

otěhotnění a zvýšené ASLO

04.08.2016 anonym |

Dobrý den, s manželem se snažíme o miminko. Nedávno jsem prodělala streptokokovou infekci, po dvou dávkách ATB je stále v krku streptokok pyogenes. Po vyšetření na imunologii, infekci bylo rozhodnuto, že pokud nemám žádné problémy, další léčba není nutná. Mám zvýšené ASLO na 850. Lze vůbec otěhotnět a není zde riziko pro miminko? Děkuji za oďověď. Hezký den.

Odpověď

Opakované potraty

14.03.2016 anonym |

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. V listopadu 2011 jsem prodělala zamlklé těhotenství, kdy embryu nezačalo bít ani srdíčko. Další těhotenství skončilo v červnu 2012 taktéž spontánním potratem. Po těchto dvou neúspěších jsem absolvovala v říjnu 2012 vyšetření štítné žlázy-výsledek negativní. Dále jsme s manželem absolvovali genetické vyšetření-oba dva s výsledkem normální karyotyp. A já jsem ještě absolvovala vyšetření TromboGen plus, kdy u mě byla pouze prokázána v heterozygotním stavu přítomnost mutace C6777T v genu MTHFR a mutace A1298C v genu MTHFR a dále přítomnost alely 4G v genu PAI-1. Dále jsem přirozenou cestou otěhotněla v listopadu 2013 se zdárným koncem. Všechny tři těhotenství jsem otěhotněla max. do dvou měsíců. Před měsícem jsem prodělala opět zamlklé těhotenství, embryo bylo od začátku vždy o týden menší, ještě se ukázalo srdíčko a v 9.tt jsem již musela podstoupit RCUI. Nyní jsme chtěli nechat proběhnout 2 menstruace a začít se snažit znovu. Moje gynekoložka však říká, že to již byly tři potraty chce mě poslat na konzultaci do CAR. Je prosím toto nutné? Myslela jsem, že nějaká další vyšetření se dělají po 3 po sobě následujících potratech a já měla to jedno těhotenství v pořádku. Jaký byste prosím navrhoval postup vy? Nevím teď, jestli je možné se po té dvouměsíční pauze začít snažit nebo čekat na konzultaci v CAR, na kterou mě chce gynekoložka objednat až za 2 měsíce, a to ještě nevím, kdy bude volný termín. Trochu mě teď tlačí čas, je mi téměř 33 let a v srpnu mně bude končit rodičovská s prvním dítětem. Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď

Penicilin v graviditě

25.11.2015 anonym |

Dobrý den, kvůli streptokokové infekci v krku mi bude aplikován Pendepon 4 dávky po 3 týdnech. Mám za sebou za posledního čtvrt roku 5 balení ATB. Chtěli jsme se začít snažit o miminko, tam bych chtěla vědět, zda raději počkat až po poslední aplikaci nebo ještě i nějakou dobu po ní, zda by to mohlo mít nějaký vliv na plod, pokud by se zadařilo. Děkuji za odpověď.

Odpověď

Nízko položená placenta

30.05.2015 anonym |

Dobrý den, mám takový dotaz, jsem v 18. týdnu těhotenství a v poradně mi bylo řečeno, že mám nízko placentu okrajově zasahující přes branku. A že nemám nic zvedat a být bez sexu. A zapoměla jsem se zeptat jestli vadí chůze po procházkách. Nekrvacím ani nešpiním. A po všem co jsem četla na internutu se trochu bojím něco dělat. Předem Vám děkuji za odpoveď.

Odpověď

Spála v těhotenství

10.02.2015 anonym |

Dobrý den, jsem v 35.týdnu těhotenství, u starší dcery se ve školce vyskytla spála. Co by to pro mne znamenalo, kdybych ji taky dostala? Ohrozilo by to nějak miminko? Děkuji.

Odpověď

Dobrý den, jsem v 6.týdnu těhotenství a mám silný bílý výtok. A dnes se mi po vymočení objevila taková světlá těčka krve. Značí to potrat? V lednu letšního roku jsem byla na zákroku s děložním čípkem. Děkuji, L.

Odpověď

Přidat dotaz do poradny

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Po kliknutí na "Odeslat zprávu" bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.


Těhotenství

Rychlý kontakt

GS Galen

B.Němcové 738
547 01 Náchod

Telefon: +420 491 421 625
E-mail:  


Gynekologická ambulance Náchod

Objednávky ke konzultaci: +420 491 421 625


© 2018, GS GALEN – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing